donderdag 7 november 2013

De donkere dagen voor kerst

De donkere dagen voor kerst

Tijd voor gezelligheid, romantiek en knus samen op de bank met de openhaard en natuurlijk de kaarsen, van Kaarsen & Fakkels, aan.

Waarom is er het gezegde “De donkere dagen voor kerst” eigenlijk?
Dat zit zo: De donkere dagen oftewel De tijdsvereffening is het meest merkbaar rond de jaarwisseling. Het begin van de winter ( vaak 21 december ) is de kortste dag. Maar de vroegste zonsondergang vindt eerder plaats, in Nederland en BelgiĆ« ongeveer 9 dagen eerder. Daarom spreekt praat men van “de donkere dagen voor kerst”. De laatste zonsopgang is namelijk juist 9 dagen na de kortste dag.

Extra gezellig, romantisch voor bij deze donkere dagen en ook uitermate geschikt voor een sinterklaas of kerstcadeau zijn de gekleurde vlam kaarsen van iluminii “Living Colors”

Gekleurde vlam kaarsen Living Colors
Deze kaarsen en theelichten zijn gemaakt uit zouten & mineralen in plaats van traditionele op paraffine ( = aardolie ) basis gemaakte kaarsen. Milieuvriendelijke kaarsen met echte gekleurde vlammen. Prachtig op de tafel tijdens het “kerst” diner, romantisch in de slaapkamer en sfeervol in de woonkamer.
Wilt u meer informatie over de Tijdsvereffening klik hier