donderdag 11 september 2014

Dag zomer, welkom herfst!Heerlijk zomeren in de zon

Lekker in de zon luieren en genieten van de zwoele zomeravonden

Nog minder dan 2 weken en dan zwaaien we de zomer uit en begint op het Noordelijk halfrond de Herfst weer. Een seizoen waarover de meningen verdeeld zijn. De één vindt het een vreselijk somber getij, de ander kan er echt van genieten.

Nadelen

Decoratieve vogelhuisjes
Er zijn natuurlijk een hoop nadelen aan de herfst te bedenken. Bijvoorbeeld dat de zomervakantie voorbij is. De dagen lekker buiten in de tuin met mooie brandende tuinfakkels zijn voorbij. Het wordt kouder en natter. Het wordt eerder donker en het duurt in de ochtend langer eer de zon op komt, dus de dagen worden korter. Dit heeft nadelen voor de economie, mensen hebben minder tijd per dag om geld uit te geven. Het is over het algemeen ook nadelig voor de energierekening die flink oploopt als we de verwarming gaan opstoken en langer onder de warme douche staan. 

Voordelen


Heerlijke geurkaars
Maar...elk voordeel heeft zijn nadeel. Want wat biedt de herfst ons een mooi kleurenspel aan bladeren! Er liggen weer pepernoten in de schappen en de vogelhuisjes worden weer in gebruik genomen zodat de vogeltjes alvast kunnen gaan wennen aan hun winterverblijf. We kunnen de strijd met de kilo's voor even begraven en ze onder een warme trui verstoppen. En we kunnen dan wel niet in de tuin zitten, binnen maken we het gewoon super gezellig met een paar sfeervolle geurkaarsen of olielampen met een gekleurde vlam. Laat de herfst maar komen!