dinsdag 2 september 2014

Speciale dagen en cadeautjes

Slingers kaarsjes en taart

Jarig zijn en cadeautjes

Bijna iedereen die jarig is krijgt wel een cadeautje op deze speciale dag dat wordt gevierd dat hij/zij ooit geboren is. 

Dat hoort erbij, dat is een speciale dag voor de jarige in kwestie. Maar cadeautjes krijgen – of geven-  beperkt zich niet enkel tot verjaardagen, daar hebben we ook nog andere feestdagen voor.

Denk bijvoorbeeld aan Sinterklaas. Er is weliswaar al een paar jaar discussie omtrent Zwarte Piet, maar al sinds jaar en dag vieren we in Nederland het sinterklaasfeest. Het is een groot kinderfeest waarbij de kleintjes worden verwend met cadeautjes van de Goedheiligman en zijn knapen.
Een paar weekjes later is het tijd voor de volwassenen. (hoewel de kinderen hier ook regelmatig nog eens extra verwend worden) Tijdens Kerst kopen we massaal Kerstcadeaus voor elkaar die we onder de boom leggen. Nee we weten inmiddels allemaal wel dat de Kerstman daar niet voor op pad gaat, dat we dat zelf doen.

Ook Valentijn is inmiddels zo ingeburgerd dat we massaal onze geliefden verrassen met een romantisch gebaar en/of cadeau. En dan hebben we natuurlijk ook nog Vaderdag en Moederdag. Die mensen mogen we absoluut niet vergeten, zonder hen waren we er immers niet geweest.
De meesten zullen nu denken dat we het dan grotendeels wel gehad hebben. Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van het geven van cadeautjes zijn er echter nog véél meer dagen die we met een leuke attentie kunnen vieren.

originele cadeautjes kopen
In februari hebben we bijvoorbeeld de ‘Doe Vriendelijk Dag’. Een uitgelezen kans natuurlijk om –heel vriendelijk toch?- deze dag aan te grijpen om iemand een lief cadeautje te geven. In maart is er de ‘Complimentendag’. Je kunt je er dan gemakkelijk vanaf maken door iemand een compliment te geven, maar hoe leuk is het voor een bedrijf om bijvoorbeeld het personeel te complimenteren door middel van een leuke attentie? Zo is er in deze maand ook de ‘Dag van de doktersassistente’. Nou beste dokters en artsen, grijp deze kans en laat zien dat de assistenten gewaardeerd worden! Een maandje later, in mei dus, zijn de opa’s en oma’s aan de beurt. Deze mensen zijn vaak de ‘gevers’ in ons midden. Ze spenderen vaak veel tijd, energie en centen aan hun kleinkinderen. Hoe leuk is het dan om deze grootouders eens in het zonnetje te zetten en een leuk geschenkje te geven?

En dan zijn we nog lang niet klaar. Want we hebben de ‘Internationale dag van de alleenstaande moeder’, de ‘Roodharigendag’, de ‘Burendag’, ‘Dag van de leraar/secretaresse/verkoper/Mantelzorg’ en nog vele andere dagen niet eens genoemd. Het mooie is dat elke gelegenheid een andere gever en ontvanger van het cadeautje heeft, maar dat het toch vaak dezelfde mensen zijn. Want die ene secretaresse kan ook een moeder zijn, en waarschijnlijk heeft ze ook buren. Of de werkgever die zijn werknemer een geschenk geeft, zal zelf misschien iets ontvangen tijdens Valentijnsdag of Opa dag.

Een overzicht van bijzondere dagen is te vinden op www.voorall.nl en leuke cadeautjes op K&F
Al eens over nagedacht om bijvoorbeeld iemand taartkaarsjes met gekleurde vlam cadeau te doen tijdens de ‘anti-dieet-dag’ in mei?